Scheidings mediation

Mediation bij scheiding

Scheiden waarbij beide partijen respectvol en goede manier uit elkaar gaan. Dat is waarom steeds meer echtparen die willen scheiden kiezen voor mediation. Door mediation worden ouderschapsplannen en het verdelen van vermogen en pensioenen op een prettige manier geregeld. Vooral wanneer er kinderen zijn heeft mediation grote meerwaarde omdat die altijd baat hebben bij een scheiding van de ouders zonder jarenlange procedures en getouwtrek.

Voordelen van mediation

• Men gaat vaak op een betere manier uit elkaar, minder frustratie en irritatie
• Goedkoper doordat er maar een advocaat nodig is voor beide partijen
• Sneller doordat er minder getouwtrek is door meerdere advocaten
• Beter voor kinderen doordat er wordt voorkomen dat er getouwtrek en frustratie ontstaat.
• De mediator heeft juridische kennis en ervaring die voor beide partijen ingezet wordt

Afwikkeling van een scheiding met mediation

De mediator is in veel gevallen zelf scheidingsadvocaat. Deze leidt de gesprekken en maakt hier verslagen van. De mediator legt de gemaakte afspraken vast in een echtscheidingsconvenant. Deze overeenkomst regelt de wijze van scheiden en de afspraken die hierover zijn gemaakt. Deze dient ook te worden ondertekend door beide partijen en deze wordt samen met het verzoek tot scheiden aangeboden aan de rechtbank waarna de scheiding definitief gemaakt wordt.

Zoeken van een scheiding mediator

Veel advocatenkantoren bieden mediation aan door hun echtscheidingsadvocaten. U kunt eventueel bij meerdere kantoren informatie opvragen om zodoende een mediator te vinden die bij u past.

Deel onze site op Social Media!